Loading

MakerBot Print is our newest print-prepration software, which supports native CAD files and STL assemblies,
allows you to interact with all your printers via the Cloud, and many other exciting new features.

Download Now

Recent Topics

I've been working on converting my DaVinci 1.0 into FrankenVinci

by shogun_nz

I've been working on converting my Da Vinci 1.0 in to my take of a new version FrankenVinci, Using a Anycubic Trigorilla board but any Ramps board will do as I've also worked on making a version of Marlin 1.1.9 with the settings that can easily be used with most ramps boards (as long as you wire in the board correctly)
My goal was to use everything I can from the printer to start with, But also sort out known issues to make it into the best printer it can be.
Still using the optical end stops (have worked out the wiring and resistor setup to be this and works very well), also the the nozzle cleaning and priming set up as well the X,Y and Z setup. But had to do away with the extruder setup and use a E3D v6 full metal hotend as well the little control board that goes with it.
On tests so far I have got the layer height down to believe it or not. To 0.06, but you do have to print onto a raft to do it. And this is on testing so far.
I still have a few things to do with it. But one done will post every thing I found and used to get my project working.
Are you all interested or not to see how I go with this project. Yes or no??

View Comment

Da Vinci 1.0 Pro - Flash and UnFlash Firmware

by Benrubles

So just really looking for a straightforward answer (if even possible) that I have been unable to find at all anywhere online.
I am looking to flash a 3rd party firmware onto my Da Vinci 1.0 Pro, but want to know if it is possible to re-flash the stock firmware in case I change my mind down the road... Thank you in advance for your time and help!

View Comment

Incorrect Temps on Boot

by am1165

I have a Da VInci 1.0 running Repetier .92 that I have been printing with for years now. All of a sudden upon boot my temps are WAY off from what they should be and have been historically. I thought at first that it was just a thermistor problem, so I replaced it, but am stuck with the same problem. I have an e3dv6 hotend with a brand new thermistor. Anybody have any ideas or similar experiences? Upon boot both the hotend and the heated bed read at 166 degrees C even when I completely disconnect the thermistor from the hotend.

View Comment

Need Help to Have a Missing cable

by 3dservz

Dear All,
Recently I have revived Davinici 1.0 3D Printer from my friend. I could not print because the cable from Build bed to main board has missing( not the Heating sensor).
When I try to print without connecting I get warning massage "For issue 0013"
I have contacted costumer service. they said cable cannot send alone unless you order new print bed. but that specific cable not come with printbed.
Kindly someone can help me solve the issue to run the printer.

Regards,
Anil

View Comment