Loading

MakerBot Print is our newest print-prepration software, which supports native CAD files and STL assemblies,
allows you to interact with all your printers via the Cloud, and many other exciting new features.

Download Now

Recent Topics

DaVinci 1.0a losing position/not working? Error 30 sometimes

by sean-mcc

Hi everyone,

Yesterday I was printing some objects just fine - with stock davinci firmware. I then tried printing with a flashed cartridge setup for PLA and I inserted PLA filament. The prints did not work and nothing extruded. I then switched back to ABS after removing all of the clogged filament... I just wanted to do a quick 3dBenchy test to see if all was still ok.

I started the print and I hear a dreadful clacking noise that was the extruder running into the chassis - though this has never happened to me, I thought it could have just been a bug. I restarted the printer and got Error 0030 - initialization error. I repeated startup several times, moving the extruder to different positions and every time I got the same startup error. Finally, after about 5 attempts, it started up as normal. I selected the calibrate bed because I thought it was not level.

The bed heated up, went over the dripbox attempting to clean the head, and ran into the chassis again. I am very frustrated right now. What should I do?

Any help is appreciated,
Thanks,
Sean

1.0a davinci
View Comment

How to remove/replace Teflon tube?

by TheCheeseMan

I currently have an issue where my filament is getting stuck in the extruder, and I believe it is because of a damaged teflon tube. I am trying to replace the tube but am stuck because I cannot access the end of the extruder tube that I need to replace the teflon. I have tried to remove the nozzle from the end of the tube but I have had no luck doing so. If anyone has any suggestions please tell me (I own a DaVinci.jr 1.0).

View Comment

inconsistent bed calibration

by Norm202

I have a da Vince 1.0a. Recently I'm unable to get consistent bed calibration. When I get a successful calibration and then repeat the procedure it varies widely and usually is out of calibration. for example:

 A  B   C

280 302 279 fail
286 290 281 pass
304 304 289 pass
286 303 281 fail
297 299 282 pass

Anybody have any clue as to why this is happening?

View Comment

Thermistor issues

by jvandyke

My OEM thermistor went out, I've been running Repetier for years. I replaced it with the "standard" 100k NTC as is "normal" but not for the Davinci 1.0 apparently. (I've researched this a lot). So I'm up and running again but doubting the temps that the LCD and Repetier are reporting are accurate. I've got the new thermistor attached to the PCB on the extruder cartridge as in OEM. I have not messed eith R29 on the mother board. The hot end is original (for now, I'm working on printing the bits to go E3dV6. Should I bypass the extruder PCB as I understand there's a resistor in there, or is that the R29 on the mother board? I can clip it out. Or leave it alone until after the hot end upgrade?

View Comment

Thermistor issues

by jvandyke

My OEM thermistor went out, I've been running Repetier for years. I replaced it with the "standard" 100k NTC as is "normal" but not for the Davinci 1.0 apparently. (I've researched this a lot). So I'm up and running again but doubting the temps that the LCD and Repetier are reporting are accurate. I've got the new thermistor attached to the PCB on the extruder cartridge as in OEM. I have not messed eith R29 on the mother board. The hot end is original (for now, I'm working on printing the bits to go E3dV6. Should I bypass the extruder PCB as I understand there's a resistor in there, or is that the R29 on the mother board? I can clip it out. Or leave it alone until after the hot end upgrade?

View Comment