Loading

MakerBot Print is our newest print-prepration software, which supports native CAD files and STL assemblies,
allows you to interact with all your printers via the Cloud, and many other exciting new features.

Download Now

Recent Topics

STICKY

by BETLOG

General information collated into the most often asked questions and answers.
NOT an official Anycubic-operated forum; just customers discussing their machines.



View Comment

i3 Mega S/Trigorilla with an E3D PT100?

by Ndlucas

Hello everyone. I'm in the process of upgrading my stock Mega S for higher temp materials. I've printed CF PC up to 260/90 and get pretty decent results. However, I think there's a bit of better layer adhesion and major speed increases to be gained. I have a new Bondtech BMG to convert it to direct drive and a new blower. The hotend I have is an E3D V6 Ultimate Edition(https://bit.ly/3irvn3k). I also have the E3D PT100 Sensor and Amplifier Board (https://bit.ly/2PA5lhT). I've printed the necessary parts for this (https://bit.ly/3kzWxqD).

Now, I have the documentation/schematic for the Trigorilla board and after examining it, and researching, I've seen a bit of conflicting info on how to connect the PT100 amplifier board. I've attached the Trigorilla pinout and the PT100 amplifier pinout here. I simply wired the 40w heater cartridge in the same place as the stock hotend was (HEATER0 - D10), which I believe is correct. I know how the PT100 sensor connects to the amplifier board. Easy. The confusing part is, how do I connect the PT100 amplifier board to the Trigorilla board (there's 3 pins on the side that connects to the mainboard from the amplifier?)? I can see the 5v and gnd on the AUX pins, but the other two are D42 and D43 (I suspect digital but the PT100 requires analog if I'm not mistaken). What do I need to do? If someone has done this or clearly knows exactly what needs to be done or how, I'd be very appreciative, and would definitely PayPal/CashApp to show some appreciation if it works. Thank you in advance.

View Comment

Printer clicks on the board and stop printing

by brunoosti

What is that? It seams something to do with temperature. ("tic tic tic tic tic" and stops)
I replaced the fan for a 5015 blower, and did a PID auto tune.
It doesn't happen every sigle time. And it is always on the beginning of the print. I Have my inicial g code to turn the fans on to cool ozed filament and clean the nozzle and than the first layer is fans off.
Thanks : )

View Comment

PT100 and Tri gorilla board.

by ABlondek

Bought a PT100 to allow higher temps. Already have a E3D v6 and Titan Extruder. Does anyone know, or where they have picked up the analog pin on the Trigorilla board?

I can see the 5v and gnd on the AUX pins, but the other two are D42 and D43 (I suspect digital).

I also run Marlin and have seen I need to recompile it with my temp pin. Am I missing anything?

View Comment

Replacement Heatbed (Cable) Source in Germany?

by Bikecyclist

I just found that my heatbed cabling suffers from a broken wire, and now would like to replace the entire heatbed, or possibly only the cabling.

Do you know any source for either of these, preferrably in Germany or offering quick delivery to there at reasonable cost? Many thanks in advance!

View Comment