Loading

MakerBot Print is our newest print-prepration software, which supports native CAD files and STL assemblies,
allows you to interact with all your printers via the Cloud, and many other exciting new features.

Download Now

Recent Topics

Repetier Host vs Simplify3D

by lucibrandus

De foarte multi ani sunt adeptul utilizarii programelor gratuite (open source) in locul celor comerciale asa ca de cand am luat imprimata 3D am lucrat cu Repetier Host si cu Slic3r. De Repetier Host nu pot spune ca este rau pentru ca isi face treaba bine insa Slic3r mi-a creat de multe ori probleme. Algoritmii de feliere nu sunt foarte bine optimizati si uneori capul imprimantei face trasee inutile sau gresit alese. Am incercat si alte slicere si nu pot spune ca sunt mai bune, fiecare are problemele lui, nici unul nu este perfect.

Am tot citit pareri si am urmarit filme despre Simplify3D, toata lumea care il foloseste spune ca este foarte bun si ca merita pretul. Din pacate compania care il face nu ofera nici o versiune de test si ca sa te convingi de el esti nevoit sa il cumperi. Pana la urma am decis si eu sa il cumpar. Ca la orice produs nou initial ai nevoie de o perioada de acomodare. Mie mi-a trebuit cam 2 zile sa ma obisnuiesc cu parametrii de tiparire dupa care rezultatul obtinut este mult peste ce am reusit cu Repetier Host si Slic3r.

Exista cateva aspecte pozitive (negative inca nu am gasit) care conduc la un print de calitate si pentru care intr-adevar programul merita. Nu o sa insist foarte mult asupra lor ci doar o sa le enumar. In primul rand felierea este foarte bine optimizata si se face extrem de repede. Traseele sunt bine alese astfel incat miscarile inutile sa fie minimizate. Un alt punct forte este partea de structura de suport care iti permite sa construiesti suport atat in mod automat cat si manual sau combinat. Eu prefer sa il las sa genereze automat dupa care sa elimin sau sa adaug manual unde cred eu ca este necesar. Structura de suport este foarte usor de indepartat si urmele lasate pe piesa sunt mici si usor de corectat. Programul include un mod de simulare al procesului de tiparire care iti permite sa vezi si sa corectezi eventualele probleme inainte de tiparirea efectiva. Castigi astfel timp si economisesti material pentru ca sansele ca piesa sa iasa "din prima" sunt mai mari. Un alt punct foarte bun este ca iti permite sa tiparesti parti ale unei piese cu parametri diferiti, de exemplu poti incepe cu o grosime a stratului dupa care sa o schimbi sau sa modifici gradul de umplere dupa nevoi. Programul include deasemenea si un modul de reparare a fisierelor STL. Dupa ce ai terminat tiparirea si totul a iesit cum ai vrut poti salva un fisier factory file care contine toti parametrii de tiparire astfel incat oricand sa poti reproduce obiectul foarte rapid.

Una peste alta ca si alti utilizatori care au scris pe net despre Simplicity3D eu zic ca merita banii atata timp cat esti interesat de un print de calitate.

View Comment

Cum stabilesti pretul corect pentru tiparire 3D?

by lucibrandus

Tiparirea 3D nu este un proces standard. In functie de parametrii de tiparire sau forma obiectului durata de tiparire sau cantitatea de material variaza foarte mult. Deasemenea poate fi nevoie de timp pentru realizarea sau pregatirea obiectului. Care ar putea fi metodele cele mai corecte de calcul al pretului pentru un print?

View Comment

Comenzi de filament la hobbyking.com - bine de stiut

by lucibrandus

Am facut prima data o comanda de filament de la hobbyking.com si ma gandeam ca poate e util sa stiti anumite aspecte. In primul rand magazinul are un depozit in Olanda si e de preferat sa alegeti acest depozit pentru livrare in Romania - gasiti chiar deasupra meniului din stanga un buton de selectie. Se pare ca sunt 2 variante de transport una pana la un kg care costa 5.37$ si una care accepta cantitati mai mari (nu m-am prins exact cat) care costa 15.33$ pana la o anumita greutate "necunoscuta". Prima varianta ajunge la posta a doua vine direct acasa cu GLS si urmarire de colet. Trebuie sa tineti cont ca fiecare rola are trecuta o anumita greutate de filament si o alta pentru transport. Cele de 500g de filament cantaresc 1kg ambalate. Initial am crezut ca exista o limita de 7Kg pentru un colet si am luat 7 role de 500g filament. Totusi se pare ca pot fi comandate mai multe dar nu stiu insa exact cate. Se pare ca magazinul este preferat de modelisti si ca este serios. De altfel am facut comanda aseara si azi dimineata era deja la curier si poate fi urmarita.

View Comment

Consumabile 3D

by mihaipop10

Salut. Si eu sunt nou oin 3D printing.Detin si eu o imprimanta si acum o construiesc pe a doua.Legat de componente in Romania/Europa sunt foarte scumpe.Merita asteptarea din China. Daca este cineva interesat de filament eu am gasit un distribuitor care vinde filament de calitate la un pret foarte bun.

View Comment

Consumabile pentru imprimantele 3D

by lucibrandus

Locurile de unde se pot cumpara in Romania consumabile sau chiar piese de schimb pentru imprimante 3D sunt destul de putine si unele dintre ele greu de verificat deaceea poate ca ideea de a ne impartasi experientele si cunostintele relativ la surse sau tipuri de materiale ar fi benefica noua, utilizatorilor.

View Comment